In gesprek met je werkgever

Het is al vervelend genoeg dat je migraine hebt en er ook tijdens je werk last van hebt. Daarom is het fijn om in gesprek te gaan met je werkgever, leidinggevende, HR-manager of collega’s. Dan kun je vertellen wat migraine voor je betekent, welke invloed het heeft op jouw werk en wat er mogelijk is om de (negatieve) gevolgen van migraine op het werk te beperken. Geef duidelijk je grenzen aan en maak flexibiliteit in werkplek, werktijden en werkzaamheden bespreekbaar.

Wij hebben een gesprekskaart ontwikkeld, die je kan helpen bij het voorbereiden van het gesprek en tijdens het gesprek houvast kan bieden. Op de kaart vind je voorbereidende vragen, handige tips en een (klein) overzicht van je rechten als werknemer. Klik op de afbeelding om de gesprekskaart te downloaden.

Adviespunt Werk:

Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan en wil je hulp bij het uitzoeken wat voor werk je wilt en kunt doen? Of loop je door je migraine vast bij je huidige baan? Bij het Adviespunt Werk van Hoofdpijnnet kun je informatie vinden over loopbaanbegeleiding en van gedachten wisselen over jouw situatie met experts.

Ga naar Adviespunt Werk